Ügyfélszolgálat: +36 30 6406488
Kérdések és válaszok

 Nem jelent problémát, ha még nem szobatiszta a kicsi?

Természetesen az Aprajafalva családi bölcsiben ez nem probléma, ellenben nem árt tudnod, hogy állami óvodába csak szobatiszta gyermek vihető. A mi bölcsinkben egész nap gondozzuk is a kicsiket és szükség esetén pelenkázzuk őket. 

Mi a helyzet a WC-vel?

Azoknak a gyermekeknek, akik még nem szobatiszták villámgyorsan megtanítjuk a wc használatát. Természetesen akik már használják, azoknak is segítünk. Így a kisebb és a nagyobb dolgok elvégzése sem fog problémát és lelki traumát okozni a piciknek.

Figyelembe veszik-e az egyéni szokásokat?

Az Aprajafalva családi bölcsőde többek között ebben is az élen jár. Minden szülővel egyeztetünk a felvétel során és minden olyan kívánságot, mely ezzel kapcsolatban felmerül örömmel teljesítünk.

Lehet-e otthonról hozni dolgokat (cumi, cumisüveg, kabala, stb.)?

Igen, minden olyan tárgy, mely otthonosabbá teszi gyermeke számára a családi bölcsit megengedett.

Létezik olyan helyzet, hogy a gyermek nem eszik az új hely miatt?

Bármilyen meglepő, nagyon sok gyermek azzal tüntet az új környezet ellen, hogy nem eszik. Valljuk be őszintén, ilyenkor egy állami intézmény 20-30 fős csoportjában nem igazán van arra mód és lehetőség, hogy egyénenként foglalkozzanak ezzel a helyzettel, pláne nem arra, hogy meg is oldják. Az Aprajafalva családi bölcsiben ezzel szemben odafigyelünk rá, hogy gyermeke miden étkezésnél egyen és segítünk neki, ha még nem elég önálló. Azonban azt is elfogadjuk, hogy a kicsi ízlése más, ilyenkor nem etetjük meg vele, amit nem szeret és nem tukmáljuk rá az utolsó falatot is a tálból. A lényeg, hogy rendszeresen egyen egészséges ételeket és lehetőleg olyanokat, amit szeret.

Mennyit vannak a szabadban?

Délelőtt és délután is kivisszük a kicsiket. Sőt, amit a legtöbb helyen elhanyagolnak még télen is. Az se baj, ha esik az eső, ugyanis az udvarunkon van egy fedett terasz. Itt a gyermekek akkor is kint lehetnek a szabad levegőn, ha éppen esik az eső és nem fognak megfázni.

Mindenkinek ugyanannyit kell aludnia?

Talán nem is gondolt még bele, hogy egy állami intézményben, ahol nem ritkán 20-30 gyerek van egy csoportban, nincs rá lehetőség, hogy azok, akik többet aludnának, külön szobában folytathassák a szundítást. Ezzel szemben az Aprajafalva családi bölcsődében minden gyermek annyit alszik ebéd után, amennyi számára jól esik. Nem fogják az idősebb gyerekek, akiknek elég 1 óra alvás is, felébreszteni őket.

Kell-e saját ágyneműt és egyéb kellékeket vinni?

Nem. Azonban, ha a gyermek vagy a szülő jobban érzi magát, ha a saját tárgyai veszik körül (pl.: a kedvenc kispárnája), akkor nyugodtan behozhatja. Az Aprajafalva családi bölcsibenben az ágyneműt is biztosítjuk és a megfelelő tisztításáról is gondoskodunk. Ez nagyon fontos a fertőzések elkerülése érdekében.

Kell-e félni a járványoktól?

Az állami intézmények nagy hátránya, hogy sok gyermek van összezárva. Ez főleg télen problémás, ugyanis a tömeg és a fűtött helység nagyon jó táptalaja a különböző fertőzéseknek. Ilyenkor aztán a szülő kénytelen táppénzre menni a gyermekével, amit a munkáltatók általában nem néznek jó szemmel.

Ezzel szemben az Aprajafalva családi bölcsiben egy csoportban maximum 5-7 gyermek van, így a fertőzések veszélye nem fenyeget.

Az elején ott lehetek a gyermekemmel?

Természetesen. A beszoktatásra akár egy hétig is bejárhat a gyermekével. Sajnos az állami intézményekben erre is csak korlátozott idő és lehetőség van. Ennek oka a magas gyerek létszám.Tehát, ha a gyermeked üvölt akkor sem lehetsz ott vele, pedig a beszoktatás az alapja annak, hogy jól érezze magát a gyermeked és később is szeressen bölcsibe, oviba és iskolába járni és a Te lelked is megnyugodjon.

Gyed mellett is behozhatom a kicsit?

Nem árt tudnod, hogy a gyed mellett nem adhatod állami bölcsibe a gyermeked, hiszen a gyed a kicsi otthoni ellátásához nyújt segítséget. 

Van-e létszám stop?

Bizonyára te is tudod, hogy az állami bölcsödékbe és óvodákba nem mindig sikerül helyet találni, vagy ha igen, akkor már évekkel előtte be kell jelentkezni. Természetesen az Aprajafalva Családi Bölcsőde is korlátozott létszámban fogad gyermekeket, hogy megőrizze a kis csoportokat. Így érdemes előre megvenni a gyermeked helyét. Részletek a szolgáltatások és árak menüpontban. Nálunk nem protekciós alapon, hanem a beiratkozás sorrendjében történik a gyermekek felvétele.

Miért pont ekkora a havi díj összege?

Ez az összeg biztosíték arra, hogy a gyermeked nem csak egy megőrzőben hagyod, ahol csak vigyáznak rá. Az Aprajafalva Családi Bölcsődében a havi térítési díj mindent fedez. Tehát:

  • négyszeri étkezés
  • minden nap fejlesztő foglalkozás
  • tisztálkodási kellékek
  • stb.

Miért nyújt az Aprajafalva Családi Bölcsőde ilyen komoly szolgáltatásokat?

A válasz nagyon egyszerű. A mi alapfeladatunk és célunk, hogy a gyermekek és szülők is maximálisan elégedettek legyenek a minibölcsi, és miniovi szolgáltatásaival. Rugalmasan alkalmazkodunk az extra igényekhez is, ezáltal a szülőknek sokszor problémát okozó kérdésekben is megoldást nyújtunk. Ezzel szemben az ingyenes állami intézmények nem érdekeltek abban, hogy a gyermeke többet kapjon, mint amit a törvény előír. 

 

Mi az a minióvoda (családi bölcsi)?

A családi bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás része, a családban nevelkedő gyermekek számára nyújt életkoruknak megfelelő nappali felügyeletet, gondozást, nevelést, étkeztetést és foglalkozást.
Gyakorlatban: A családi bölcsőde olyan szakmai alapokon nyugvó, magas színvonalú gyermekjóléti szolgáltatás, amely a bölcsőde és az óvoda helyett a gyermekek törvényben rögzített napközbeni ellátását családias körülmények között biztosítja.

Miért érdemes a családi bölcsit választani az állami intézmények helyett?

A kis csoportos családi bölcsőde nem jelent akkora szakadékot a család és az óvoda között, mintha egy 30 fős közösségbe kellene beilleszkednie gyermekének.
Családias (a saját családhoz hasonló) hangulat.
Magas szakmai színvonal, hiszen a családi bölcsi működése engedélyhez kötött.
Ellenőrzött szakmai program, tapasztalt, magas fokon képzett pedagógusok.
Napi 4 alkalommal a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő étkezés.
A kis létszám miatt gyermeke egyedi bánásmódban részesül.